Tabloul pictorului Grev Kafi, “Lumea e plină de taine”, ne prezintă un copil care privește cu uimire si interes o buburuză pe mâna sa. Micul cercetător stă drept în centrul tabloului, fiind înconjurat de natură, iar de sus, el este scaldat de razele soarelui.
Tabloul este executat în albastru deschis și violet, iar în prim-plan se pot vedea contururile accentuate ale florilor care, pe planul doi si trei se contopesc fin cu peisajul armonios si depărtat, unde ochii noștri nu mai disting contururile munților sau ale lacului, iar mintea noastră formează de una singura detalii născute de imaginația bogată.
Tabloul reprezintă un simbolism inedit al sufletului uman, întruchipat de copilul care s-a născut în această lume pentru a-i afla tainele. El este înconjurat de flori și câmpuri frumoase, de ape și munți, iar pe malul lacului, în mijlocul naturii, se afla casa lui. Natura este atât de variată și de frumoasă, încât sufletul este încurajat să înceapă explorarea ei. Cu cât copilul (sufeltul) învață mai multe, cu atât mai larg devine orizontul cunoașterii, cu atât mai multe taine ale naturii el descoperă, această activitate fiind infinită.