Muzeul Cultural Educativ GrEv KaFi

Rețele Sociale:
Copyright © 2014-2015 Grev Kafi


Adresare către vizitatori

Stimați prieteni,

Grev Kafi
Uimitorii artiști simboliști GrEv KaFi, trăiesc în Chișinău, Republica Moldova. Toată viața lor a fost dedicată artelor plastice!
GrEv KaFi este pseudonimul a doi artiști care creează fiind coautori, soț și soție, D-nul Grigore Cabacinii și D-na Eudochia Fidelskaia. Pe parcursul a mai mult de 60 de ani de activitate ei au creat sute de picturi, în care au depus tot sufletul și au reușit să exprime în picturile sale frumusețea, dragostea și măreția Universului!
Familia GrEv KaFi a locuit 15 ani în munții Tian-Shan, la altitudinea de 5 mii de metri deasupra nivelului mării și chiar și mai sus! În locuri absolut sălbatice, unde nu trăiesc oameni, unde zboară doar vulturii de munte și cresc florile de colț, înconjurați de leoparzii zăpezilor...
Acolo, potrivit lor, au conștientizat măreția imutabilă a Lumii, frumusețea infinită a Universului, care sclipește noaptea printr-un amalgam nesfârșit de stele atât de viu și atât de aproape, încât le poți ajunge cu mâna!
Într-o zi, după ce ambii au trecut prin moartea clinică, în creația lor a apărut un colorit sublim și deosebit! Privind operele lor, noi ne perfecționăm sentimentul frumosului, are loc o saturație cu energia creației și iubirii, se deschid secretele ascunse ale sufletului unde sunt ascunse răspunsuri la principalele întrebări!
Ei niciodată nu și-au vândut operele, doar au donat! Cu ce trăiesc ei?
Trăind din remunerații aliatorii și mica pensie, artiștii au reușit să creeze o colecție mare de picturi! Creația lor a fost expusă la mai multe expoziții internaționale și muzee!
Fiind la o vârstă înaintată, dar plini de energie și puteri creatoare, artiștii GrEv KaFi si-au dorit să transmită în dar picturile sale, cu titlu gratuit, tuturor oamenilor!
Ei au decis să stabilească locul de reședință permanentă a colecției în acel loc de pe Pământ, unde au petrecut cea mai mare parte a vieții lor creatoare – în orașul Chișinău!
Picturile GrEv KaFi nu ne-au bucurat din plin deoarece ele nu au ost expuse permanent în or. Chișinău. Ele se aflau într-un spațiu neadaptat pentru păstrare. De aceea, grupul de inițiativă, format din iubitori de artă, a decis să adune suficiente resurse financiare pentru a crea un muzeu cultural-educativ, unde fiecare ar putea să admire această frumusețe în fiecare zi și sa se bucure de ea! Tânăra generație,  dar si orice doritor, ar putea asculta discursul instructiv și înțelept în lumea artei și a frumuseții! Și copiii, în special cei din familiile social-vulnerabile, vor avea posibilitatea să-și dezvolte competențele artistice în studioul ce urmează a fi deschis în incinta noului muzeu.
Pentru construirea viitorului muzeu grupul de inițiativă dispunea: teren, proiect arhitectural, toate documentele necesare, un deviz și a construit muzeul în centrul istoric al orașului Chișinău, pe strada Alexandru cel Bun 115/C. Multe lucruri bune au fost deja realizate, inclusiv constructia muzeului!


Doamnelor și domnilor! Concetățeni! Asociați si colaboratori! Prietenii!
Vă încurajăm și vă rugăm să vizitati muzeul si sa vă implicați activ in activitatile muzeului Grev Cafi! El a devenit un templu al culturii și un loc de odihnă, unde este plăcut să venim cu familia, sa invitam prietenii din toată lumea! Muzeu cultural educativ este o bijuterie a Republicii Moldovei dar și a intregii umanitati!
Vom fi bucuroși pentru vizitele dvs., pentru orice ajutor posibil, pentru fiecare leu si efort!
Împreună să facem mai frumos uimitorul nostru Pământ! În numele Frumuseții, Binelui! și Păcii!


 Aici puteți găsi mai multe informații despre muzeu și despre cum ne puteți ajuta, copiile actelor permisive.
Picturi noi pe site

 
Nori
Orheiul Vechi
Trandafiri
Templul Artelor
Calea Voastră
Viziune
(Maica Lumii)
Prometeu
În întâmpinarea vieţii
Rețele Sociale: