Rețele Sociale:
Copyright © 2014-2015 Grev Kafi


Despre pictorul Grev Kafi

   
Grev Kafi

Pictorul simbolist Grev KafiPictorul simbolist Grev Kafi este pseudonimul a doi pictori care lucrează ca coautori, soții Evdochia Fidelskaia și Grigori Cabacinîi. După finisarea studiilor la Universitatea de Arte Plastice, ei au trăit cincisprezece ani în munții Tian-Shan, unde au făcut studiat diferite curente filosofice.
Creația lor sa îmbogățit cu subiecte noi, filosofice. Ei nu erau înțeleși și nici acceptați, dar pictorii au muncit intens, au trăit foarte modest și toți banii, care puteau fi câștigați, erau cheltuiți pe pânză, vopsele și călătorii.
Dar timpul sa scurs și în viața țării multe lucruri au fost schimbate. La sfârșitul anilor optzeci arta pictorului Grev Kafi a început sa aibă succes la public. Pictorul participă la multe expoziții republicane și la nivel de Uniune, organizează un șir de expoziții personale la Chișinău, Moscova și alte orașe. La ziua de astăzi tablourile pictorului Grev sunt cunoscute în toată lumea.
Dar adevărata recunoaștere a creației pictorului a avut loc în special în ultimii douăzeci de ani, când ei au creat o serie de tablouri pe subiecte filosofice, precum Viața este plină de mistere, Marii Învățători, Simbolismul Religiilor etc în care ei au redat, prin intermediul simbolurilor, viața în toată manifestările ei.
Pictorul a fost decernat de multe ori laureat al Festivalurilor Internaționale de Artă Plastică. Expozițiile personale au avut loc în multe orașe ale Republicii Moldova și ale fostei Uniuni, având întotdeauna un succes enorm la spectatori. Eu sunt vizitați de persoane din toate colțurile lumii care doresc sa vadă picturile în original.
Rețele Sociale: