Rețele Sociale:
Copyright © 2014-2015 Grev Kafi


Adresare către vizitatori

Stimați prieteni,

Grev Kafi
Uimitorii artiști simboliști GrEv KaFi, trăiesc în Chișinău, Republica Moldova. Toată viața lor a fost dedicată artelor plastice!
GrEv KaFi este pseudonimul a doi artiști care creează fiind coautori, soț și soție, D-nul Grigore Cabacinii și D-na Eudochia Fidelskaia. Pe parcursul a mai multor ani de activitate ei au creat sute de picturi, în care au depus tot sufletul și au reușit să exprime în picturile sale frumusețea, dragostea și măreția Universului!
Familia GrEv KaFi a locuit 15 ani în munții Tian-Shan, la altitudinea de 5 mii de metri deasupra nivelului mării și chiar și mai sus! În locuri absolut sălbatice, unde nu trăiesc oameni, unde zboară doar vulturii de munte și cresc florile de colț, înconjurați de leoparzii zăpezilor...
Acolo, potrivit lor, au conștientizat măreția imutabilă a Lumii, frumusețea infinită a Universului, care sclipește noaptea printr-un amalgam nesfârșit de stele atât de viu și atât de aproape, încât le poți ajunge cu mâna!
Într-o zi, după ce ambii au trecut prin moartea clinică, în creația lor a apărut un colorit sublim și deosebit! Privind operele lor, noi ne perfecționăm sentimentul frumosului, are loc o saturație cu energia creației și iubirii, se deschid secretele ascunse ale sufletului unde sunt ascunse răspunsuri la principalele întrebări!
Ei niciodată nu și-au vândut operele, doar au fost donate! Cu ce trăiesc ei?
Trăind din remunerațiile aliatoare și mica pensie, artiștii au reușit să creeze o colecție mare de picturi! Creația lor a fost expusă la mai multe expoziții internaționale și muzee!
Dar astăzi, la o vârstă înaintată, dar plin de energie și puteri creatoare artiștii GrEv KaFi doresc să transmită în dar picturile sale, cu titlu gratuit, tuturor oamenilor!
Ei au decis să stabilească locul de reședință permanentă a colecției în acel loc de pe Pământ, unde au petrecut cea mai mare parte a vieții lor creatoare – în orașul Chișinău!
Din păcate, picturile GrEv KaFi nu ne pot bucura pe deplin. La moment ele nu sunt expuse permanent în Chișinău.
Dar mai mult, picturile se află într-un spațiu neadaptat pentru păstrare.
De aceea, grupul de inițiativă, format din iubitori de artă, a decis să adune suficiente resurse financiare pentru a crea muzeul cultural-educativ unde fiecare ar putea să admire această frumusețe în fiecare zi și se bucure de ea! Tânăra generație, și oricine va dori, ar putea asculta discursul instructiv și înțelept în lumea artei și a frumuseții! Și copiii, în special cei din familiile social-vulnerabile, vor avea posibilitatea să-și dezvolte competențele artistice în studioul ce urmează a fi deschis în incinta noului muzeu.
Multe lucruri bune au fost deja realizate! Pentru construirea viitorului muzeu grupul de inițiativă dispune de: teren, proiect arhitectural, toate documentele necesare, un deviz și deja a și început construcția fundamentului muzeului în centrul istoric al orașului Chișinău, pe strada Columna 144.
Dar, cu părere de rău, fondurile colectate de artiști, de grupul de inițiativă și de prietenii altruiști vor acoperi doar fundație si demisolul edificiului.

Doamnelor și domnilor! Concetățeni! Asociați si colaboratori! Prietenii!
Vă încurajăm și vă rugăm să vă implicați activ la construcția muzeului cultural educativ GrEv KaFi! Casa noastră de Artă, muzeu care nu "privatizat", nu va fi vândut, cumpărat sau înstrăinat! Acesta va deveni un templu al culturii și un loc de odihnă, unde va fi plăcut să venim cu familia, de a invita prietenii din toată lumea! Viitorul muzeu cultural educativ va deveni o bijuterie a Moldovei și a lumii!
Vom fi bucuroși pentru orice ajutor posibil, pentru fiecare leu, fiecare chirpici, fiecare cuișor!
Împreună să facem mai frumos uimitorul nostru Pământ! În numele Frumuseții, Binelui! și Păcii!

 Aici puteți găsi mai multe informații despre muzeu și despre cum ne puteți ajuta, copiile actelor permisive.Picturi noi pe site

 
Nori
Orheiul Vechi
Trandafiri
Templul Artelor
Calea Voastră
Viziune
(Maica Lumii)
Prometeu
În întâmpinarea vieţii
Rețele Sociale: